2010-11-08

Летечки Пекинезери импрешнсСцената од филмот 24 Hour party people - се вика "The gig that changed the world" погледнете и зашто:


Зашто баш оваа сцена и зашто баш сега?

Епа во саботата како што пишав требаше и се одржа концертот на Пекинезери. Се она што би сакал да кажам е склопено во оние 3 минути погоре кажани, макар колку и да би сакал да сум било кој од тие, па макар и Џон д Постмен, не сум, мада прописно се здрвив, сепак не испеав ниту една песна, ала Луи Луи ооо...

Како и да е, значи немаше многу луѓе, ама оние што дојдоа, дојдоа да видат нешто ново во градот и тоа и го добија. Фактот што ги познавам Пекинезери поприлично од поодамна, па и фактот што материјалот за новиот албум, непреработената верзија, го имам слушнато преку 7 пати во една вечер и фактот што мислев дека ги познавам како музичари, не ме поштедија од изненадувањето во саботата. Моментот кога се фатив со остатокот од луѓето кои ги пополнуваа предните две соби на МЦМ како играме на музиката на Пекинезери ме подзамисли да му поверувам на еден другар кој кажа дека овој албум навистина ќе ја промени македонската сцена, барем онаа на џезот. Па зашто да не? Ионака како што кажува подоцна во истиот филм погоре споменат, на последната вечера имало само 13 луѓе. Или сепак не?

Алкохол плус добра музика е еднакво на добар провод, но не и на сликани фотографии. Успеав да најдам дури две кои сепак ќе посведочат дека на 06 Ноември 2010, за првпат се слушаше во живо албумот кој ќе смени многу работи кај нас.


Летечки Пекинезери 06.11.2010 Кабаре МЦМ


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...