2012-12-15

Новогодишна елка од пластични шишиња
НЕ ГИ ФРЛАЈТЕ ПЛАСТИЧНИТЕ ШИШИЊА, ЧУВАЈТЕ ГИ ДО 22-РИ ДЕКЕМВРИ и дајте ни ги, годинава пак правиме новогодишна елка во парк!!! А Пакомак таа елка сосе шишињата ќе ја откупи, и парите ќе одат во добротворни цели.

Пак загадувањето е ужасно големо, пак има премалку контејнери за селектирање отпад, пак градот е незаинтересиран за воздухот што го дишеме. И ние пак елка :)

ПУНКТОВИ ЗА СОБИРАЊЕ ШИШИЊА ќе бидат отворени на 22ри декември (сабота), од 12 до 14 ч.

1. Центар - пред Рамстор
2. Беверли Хилс (кај скалите)
3. Лептокарија кај Флуид
4. Универзална сала5. ТЦ Бисер (кај скалите)


Сите се добредојдени да им праат друштво на оние на пунктовите. 

Елката ќе се прави утредента, на 23-ти Декември во Градскиот Парк - Скопје, кај Школка.

п.с. да, знаеме дека нема да го смениме светот, ама знаеме и за нешто што се вика "чекор по чекор" :)


FB настан

1 comment:

  1. Mizerija... Elka od plast. sisinja... i toa u park, ak´l nemate!
    Zar nema pamet koja ke ve spasi od gluposta?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...