2012-02-04

Би било супер...Дизајнери, кодери, социјални нинџи!!! Мислам дека е време да се преземе нешто во врска со раснечките тензии во Струшко и општо кај нас... Превенствено направив грешка и превид и се одлучив да ги игнорирам настаните. Но сакале ние или не сакале тие се случуваат и би сакал сите креативни луѓе и добронамерни да преземеме една акција да го дадеме својот глас за мир, толеранција и соживот. Ме инспирираше @Istok преку својот пост кој мора да го прочитате. Се надевам на слична акција која би ја преземале кај нас, така да македонци, албанци, дизајнери пред се, мислам да се направи дали слично знаме, дали беџ или се тоа и уште нешто, да видиме колку од луѓето би ја прифатиле акцијата... Би било супер кога на овој начин би кажале сите НЕ на овие глупости кои ни се случуваат. Така да помагајте...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...