2011-12-29

Сон!
„Секогаш кога ќе помислиш дека си на врвот веќе почнуваш да пропаѓаш...“ Денес ли е тој ден се запраша еден аеродромец денеска и шмркна со носот кој никако да го оправи од последниот грам кока!

А никако проклето не можеше и да го извади од глава ливчето кое Миро еден ден го најде на вратата од својот фризерски салон:


„Миро ти си право срце, немој никад да се мењаш, поздрав Гиго!“


Легна во креветот заблагодари на господ или кој и да беше таму горе: Боже рече или ти кој си на небото, немој никогаш да се сменам... Го гушна перничето и продолжи да го сонува својот сон посмело од било кога.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...