2011-11-18

У салон


И така стигам ја на шалтер и и викам дај карта ВИП ова шо е Таксират и се вртам на девојка ми да ми ја дае актовката... У меѓу време оваа на шалтер ми вика кеш или картичка? Сакав да и кажам ја на клошар ли ти личам ма мифко една, ама ај пошто девојка ми беше со мене и кажав само кратко и одјеботачно: Кеш ебате!

И така бројам 12,13,14 иљади коа од десно заприметуем една пичкетина као дошла со фактура за фиксен. И не и обраќам пажња многу изиграам кул ко Пипо на аутобуска и само се вртам накај девојка ми и и намигнуем. И така 17,18,19 ја осеќам оваа буљи у мене. И сеа непријатна ситуација, мислам ја би и го закачил, али само шо почнав со малава тазе сме неќу сеа срце да и кршам. 25,26,27... Ама од друга страна, па од кај знаеш коа пак ќе ја сретнам? Ја коа искачам на Жаре у субота увек у сепаре седам можда нема да ја приметам, башка у она 69 од кај знаеш, влагаш у лифт се праиш ѓон искачаш од лифт и на афтер кај мене у куќа у Ракотинци.

45,46,47 а да напраам нешто, уствари чеј бе ми текна и се свртев накај малата и и викам иди види мала некој пуњач избери да ти купам, како би добил на време и ситуација. И и викам, на оваа со фиксниов, шо музика слушаш бе? У меѓувреме се добројуем тука 57,58,59 иљади и ја слушам у позадина као ми кажуе инди рок. И сеа мисли ја од Дебарца дека сум и као ќе ме избламира нешо пред оваа на шалтер и и викам абе Кајзер Чифс ги сакаш? И ладно си продужуем 65,66,67 да си бројам коа оваа ме прашуе тие фудбалскиот клуб од Јужна Африка? И тука брат да ти кажам срце ми застана!

Замисли со малава, што ќе праиме у кладилница. КОНЕЧНО!!!

Прекинав и броење и све и и викам ти доаѓаш со мене на Таксират. Среќа малава рече брзо ајде и земав да добројам кешот 87,88,89 коа улета девојка ми и ми вика види каков пуњач сакаааааам. Не ми се веруе бе пуњач за Сони Ериксон земала Иксперија, али немав време да се распраам само и реков да иде и футрола да земе и конечно бев пред крај 117,118,119,120.000 денари за едната карта ве молам. Се свртив накај жешкава мала и викам дај една и за ова цуци овдека, али оваа да си знаеш ќе ти ја платам со картица!

Штракнав 121.000 денара на картица таму им го даов пинот само и намигнав и жешкава извадив визитка и и бутнав у џеб да ми се јави и да види дека сум Мениџинг Директор и продужив среќно накај Ленинова!


9 comments:

  1. Да ми ги вратиш двете минути што ги потрошив кога го читав ова...

    ReplyDelete
  2. Нема гајле на Таксират сум у ВИП-от :) извини ако ептен не те бендиса, поздрав

    ReplyDelete
  3. Поглупо нешто не постои
    одбери помеѓу македонски и српски јазик

    ReplyDelete
  4. Ќе може поспецифичен да бидеш што тоа не ти се допаѓа? Јазикот кој се користи или стилот? Темата?

    ReplyDelete
  5. не ми се верува... каква глупост... за џабе го потрошив времето додека те читав... :/

    ReplyDelete
  6. abe mislite takve idecki i finti se u moda , e ne se,,

    ReplyDelete
  7. plus mislev da otidam na taksirat , e sea ne odam , za da izbegnam vakvi budali

    ReplyDelete
  8. Abe batka ti znaes koj e od Debarca??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...