2011-11-16

Коа сме кај графитите

Како да не го спомнеме Банкси? Или Бенкси а? Како е правилно? Ова несигурноста ќе ме уништи некој ден кај и да е. Она што ме изненади на некој начин е што мислев дека чисто графити си цртка, но се работи за стрит артист, кој знае многу повеќе од тоа да напраи страшно добар графит. Па еве ги неговите 20 дела кои постигнале највисока цена на јавни распродажби, кои се ретки и вообичаено организирани во добротворни сврхи:


20. Corrupted Oil – $249,24919. You Told That Joke Twice – $266,061


18. Untitled (Happy Coppers) – $286,21717. Monkeys – $286,82916. Think Tank – $307,237

15. Mona Lisa – $334,91414. Untitled (Laugh Now) – $342,99513. Police – $346,840
12. Warning Sign – $361,199

11. Pie Face – $382,140

10. Ruined Landscape – $385,000
9. David – $416,742
8. Laugh Now – $449,349
7. Queen Victoria – $478,095
6. Insane Clown – $481,1655. Space Girl and Bird – $575,813
4. Vandalised Phone Box – $605,0003. The Rude Lord – $658,025

2. Simple Intelligence Testing – $1,265,120

1. Keep It Spotless – $1,870,000
На барање на @SanjaJezdikNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...