2011-10-14

Скопско дете - Бечка Школа


Доријан Длака ќе не претставува во Ереван на Евровизија за Јуниори
Некако несоодветно копиљ за кабаре да пее, ама ТОП е песничево!Жими овој фрак!


Жими овој фрак,

Време јас запирам,

Назад патувам,

И одам директно на бал!

Сите грофици,

Издотерани,

Да ги прегрнам,

Со песна да ги освојам!

РЕФРЕН: Скопско дете, Бечка школа,

Ново кабаре,

Виолини свират, гушни ме,

Под цилиндер, мисли многу,

Дај ми бакнеж пак,

Те сакам тебе,

жими овој фрак!

Јас сум Доријан,

Име од приказна,

Тука долетав,

Од песна и со кочија!

Сите грофици

Намирисани,

Ќе ги прегрнам,

Под рака ќе ги прошетам!


1 comment:

  1. Што ти е Бечка школа значи ... пали ко чакмак

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...