2010-10-09

СКОПЈЕ ПРАЈД


Мислам дека знам што ми ја предизвика оваа фасцинација околу геј популацијата и човековите права. Тоа е оној перверзно добар филм I love you Phillip Morris. Две недели ми чепка во потсвест, колку сум или не затворен во клозет, дали го живеам животот што го сакам, дали сум искрен со луѓето околу мене?

Моментот кога се соочуваш со смртта се моменти на будење, моменти кои не значат само прекин, туку и нов почеток, ако преживееш секако.

Јас сум една голема педерчина – се дереше Џим Кери кога го ставаа во болничката кола.

Што сум јас?

Да разјасниме нешто не сум геј, ама сум затворен во клозет и тоа класичен селски клозет. И притиснат од секојдневицата продолжувам да седам таму со надеж дека ќе дојде денот кога ќе може да излезам од кенефот. Ама текстов ионака не е за мене.

Геј популацијата или ти ЛГБТ утре треба да си го одржи својот марш на кој редовно јадат ќотек у Белград 10.10.10 @10, ако сакаш повеќе инфо , или да читаш за и околу припремите на твитер - #BGPride.

Фасцинантно ми е, што не знам како, не знам зашто, се крева толкава галама околу тоа? Па на вести, па црквата изјави, па глупости!!! Да не почнувам какви се глупости се имаат случувано на Белгардските булевари, па сега за група педерчуги што сакале да се прошетаат да им се дава толкаво значење.

И како да го гледам истиот силогизам што го зборат европејциве за сето ова - ова ќе било тест за демократијата за Србија!!! Абе жити се?

Демек Израел го пуштија „она“ Дана Интернешнл на Евровизија и се најдемократското општество на планетава. Демек не утепаа пола брод пред пола година и тоа чудно мислам беше брод на инаку крајно „конзервативната“ Турција.

Овде некој некого праи мајмун јас мислам.

И сега ако Belgrade Pride парадата утре помине без проблеми (бај д веј, се сомневам дека ќе има проблеми кога ќе има 1.000 учесници и 5.000 полицајци), демек готово, Србија ќе биде таа демократската земја.

Како бе не ми е јасно поврзаа едно со друго? А да уствари ЧОВЕКОВИ ПРАВА.

Епа ајде бе нека оди некој во Брисел со мојов предлог: Ќе ви го пуштиме Боки 13 на Евровизија, ама Грција да не признае под уставното име Р. Македонија.

Гарант ќе прифатат, што ќе праат инаку? Ние ќе бидеме недемократско општество кое не им дава раат на своите жители, па камоли да се разбере со други, ако не го пратиме Боки 13, да им отпее некој хит со своите меко „Л“ и „Ч“.

Што ќе биде почести у курац, Ставревски покрај изјавата за безусловниот кредит од 400 миљона што ни го дала ММФ, како втора точка нема да заборави јавно да ги осуди измислителите на вицовите за Боки 13 од калиброт - БОКИ КАДА ИДЕ НА ПЛАЖУ НЕ ПЛАЧА ЛЕЖАРИНУ, НЕГО ВАДИ ГРАДЕЖНУ ДОЗВОЛУ, БОКИ СЕРЕ У КАДУ и слично.

Ќе не ловат како штуки сите што ќе кажуваме вицови за педери и да не ги заборавиме лезбејки. ТИ ДА ЗНАЕШ ЈА КАКВА ЛЕЗБЕЈКА СУМ и сличните на тие.

Да бидеш стрејт во една таква Македонија ќе биде новиот педерски момент.

Геј е новиот стрејт или беше обратно?!@#$


3 comments:

  1. straight is the new gay!! :) brat ne frka toa so si zatvoren vo klozetot, bitno e da ne si zaglaven u nutra!

    ReplyDelete
  2. Битно е да е добра изнутрицата у ДМ, џигерот у Љуц и кебапот у Идадија - све је остало срање, осим пишање, а и пишање је срање, кад пишаш уз ветар. Поздрав

    ReplyDelete
  3. Ако им го пратиме Боки 13, Грчиштава ќе го поебат на сцена ебаго :)
    .. чисто да се попишам и ја .. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...