2010-04-28

Узмите Аеродром лакше се дише !!!

Не знам како ве прави тоа да се чувствувате, ама Аеродром нема веќе септички јами... As of today.

Сега фекална ќе средат кај регионалнио кај Лисиче и готово. Официјално сме најзаебани, држаа.
МЗТ од наредна година кеш нешто ќе го опраале, ни градат стадион и фудбалски клуб ќе имаме. Ќе прогласиме независност и ќе издаваме биометриски... Само за момци од Припор ќе биде влез со лична карта, се остало има бе пасош да покажуе на Железничка.

Одеднаш имаш ситуација...
Доаѓа типче од Капиштец и го глеа поприлично надуван аеродромски „цариник“ и му вика:
Име? - Вангел.
Од? - Капиштец.
Окупација? - Не бе, да купам шипка.
Епа дај 30 денари.

Ќе наплаќаме патарина на сите што ќе доаѓаат да ја видат оваа чудо од населба без јебена септичка јама у неа...

Искачаш у град глеаш пичка од „центар“ се цепа нешто тука со другарки и улетуеш и и викаш... Ај ма не се „курчи“ гарант кењаш у септичка уште. Па тоа аеродромци ќе биде нешто као „плава“ крв, влагаш у кафич и сите викаат ееееј еве го овој со фекална што имаат секаде. Скопје нема да се дели по 2014, него по 2010, 27.04 и тоа, дента коа се затрупа последната септичка у Аеродром.

Ќе вика после малиот Сакам да какам кај Коле, Коле е од Аеродром.



Кујзнае колку ќе рипне цена на стан сега... Немаш фенинг леб да си купиш, али ќе живееш у стан од 500.000 евра. Коа ќе и кажеш на „малата“ те носам дома, нозе ќе и се тресат. У WC со фотоапарат ќе ја пушташ да влага. Пола саат демонстрации, ова е казанче, повлекуеш... Замисли уште и осветлено да ти е, па и бољер да имаш???

Доцна е ќе си легнам можеби ќе улета некој сон уште поубав што ќе се оствари...
Сепак живеам во најдобрата населба на планетата.

7 comments:

  1. Издавам стан во Аеродром
    2соби,кујна,тераса,маалски пред влез за Вашата сигурност што ке се погрижат и се разбира Вашите гомца директ у системот паѓаат!!
    Ајродром Rocks!!.. shit holes free!!

    ReplyDelete
  2. Која е песната од десно што се пушта ? =)

    ReplyDelete
  3. La Caina - Bailando Va nesto

    ReplyDelete
  4. Значи мал чекор за човештвото, голем за Аеродром. Почнувајќи од горенаведениот датум на битниот настан (попунуење на задна јама со гомна у Аеродром, екс Општина Кисела Вода - (мораа да се отцепат ради зачувување на идентитетот и посебноста, требаше да Ви го протуриме и Припор ко Сан Марино да ви биде со цел да ги опраите кутрите луѓе што фекална канализација ќе стават у 2060та година ако не ги голтне дупката од усје)) среќните коњи кои се акаат по булевар ќе бидат првите коњи у свет кои ќе ќењаат у екстра услови а гордите аеродромци кога ќе ја проаѓаат нова жечезничка ќе го гледаат гордо знакот на надвозникот СРЕЌНО и ќе ги ставаат своте шлемови.
    ПОЗДРАВ
    I'm from Crnice and I'm proud!!

    ReplyDelete
  5. Значи мал чекор за човештвото, голем за Аеродром. Почнувајќи од горенаведениот датум на битниот настан (попунуење на задна јама со гомна у Аеродром, екс Општина Кисела Вода - (мораа да се отцепат ради зачувување на идентитетот и посебноста, требаше да Ви го протуриме и Припор ко Сан Марино да ви биде со цел да ги опраите кутрите луѓе што фекална канализација ќе стават у 2060та година ако не ги голтне дупката од усје)) среќните коњи кои се акаат по булевар ќе бидат првите коњи у свет кои ќе ќењаат у екстра услови а гордите аеродромци кога ќе ја проаѓаат нова жечезничка ќе го гледаат гордо знакот на надвозникот СРЕЌНО и ќе ги ставаат своте шлемови.
    ПОЗДРАВ
    I'm from Crnice and I'm proud!!

    ReplyDelete
  6. Издавам стан во Аеродром
    2соби,кујна,тераса,маалски пред влез за Вашата сигурност што ке се погрижат и се разбира Вашите гомца директ у системот паѓаат!!
    Ајродром Rocks!!.. shit holes free!!

    ReplyDelete
  7. Ма и за Припор само со пасош! Припор, Ѓорче им се воџи, ти текнуе?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...