2011-05-08

Дизајн на новиот парламент на Албанија

Долу, го имате дизајнот на новиот Албански парламент. Избран е на меѓународен тендер од страна на меѓународно жири, (а според информациите и јавноста некако гласала), а победник е архитектонско студио од Виена. Зградата треба да е готова до ноември 2012...
5 comments:

 1. Ова не е парламент ова е компЉекс :)

  ReplyDelete
 2. Љељељеље :)
  Кинезиве ( да не речам Холанѓаниве ) се бољи
  http://www.archdaily.com/133569/mvrdv-win-competition-for-comic-and-animation-museum-in-china/

  ReplyDelete
 3. Љељељеље :)
  Кинезиве ( да не речам Холанѓаниве ) се бољи
  http://www.archdaily.com/133569/mvrdv-win-competition-for-comic-and-animation-museum-in-china/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...