2011-01-24

Ова не е Аеродром !!!

Видеото што ќе го видите не ја одразува ама баш никако идеологијата нити на МЗТ, нити на Аеродром. Ова се дебили, копиљана и срамот и џганот на Аеродром и најглупите навивачи на МЗТ икад. Ова се деца прерано од цицка извадени и фрлени на аеродромскиот асфалт. Толку глупи и исфрустрирани што заборавија дека во МЗТ играле и играат албанци, во Аеродром живееле и живеат албанци, играат и играле срби, хрвати, бошњаци...

Забораваат дека Марк Дин е еден од најдобрите играчи во историјата на МЗТ и како тоа со него во тимот ќе им беше чиста Македонија или МЗТ???

Значи изреволтиран сум многу и многу уште ќе ги навредувам и за да не биде така, еве им ја листата да видат кој се играл и го сакал МЗТ...


Аеродром и МЗТ биле се и ќе останат нераскинлив дел од мене, ги сакам и ги промовирам каде можам, колку можам и секогаш, ама секогаш со сите сили и целото срце.

Поздрав до сите прави аеродромци и вистинските навивачи на МЗТ!!!

Во сабота пак ќе ги е*еме центарските п*чки !!!

НАПРЕД МЗТ!!!


17 comments:

  1. Црна Гуја: Нашите играчи беа нападнати од албанските ултра националисти. Скандираа Тоше Педер, Македонија е бугарска, Безимена нација, Бугарски пички и уште што ли не. Двајца играчи на Мзт беа физички нападнати само затоа што не се шиптари...Како сакаш ти да реагираа публиката? Да им вика Тетово е ваше? Искрено јас лично се надевам дека ке живееме во супер односи со албанскиот дел, но трагичното е што кај нас има голем дел што не ги мразат, а кај нив иако се дојдени во друга земја, 99% не мразат.

    Тоа што беа нападнати играчите и што евај жива глава спасија само зашто беа македонци треба да повлече многу по драстични казни од 2 утакмици без публика и 500 Евра. после таква смешна казна, едноставно КФМ ни даде мотив плус да викаме вака...а ти навивачу на Мзт, претпоставувам не ни беше на утакмицата и затоа не го коментираш моментот на 8:30, тоа е најдобриот потег во овој милениум за Мзт...концентрирај се на тоа, нема потреба да се глуми поштењачина, нема фајде од тоа.

    ПС, ке заборавам пак да ти го отворам блогот, ако има коментари за кои треба да се вклучам пак, потсети ме на Твитер.

    ReplyDelete
  2. Нема цена која што може да оправда национализам. Тогаш сме изгубиле сите и стари и млади и македонци и „шиптари“ (како што знаеш да ги наречеш) и кошаркари и фудбалери и ништо веќе не вреди. Има една песна од Zabranjeno Pusenje се вика Balada o Gigi Bosnicu одвои време и ислушај го убаво текстот.

    Тој на крајот што зборува е Зоран Поповски не беше тоа толку одамна... Еве и линк да не ја бараш песната http://www.youtube.com/watch?v=gvupsOysqJo

    Војната во Југославија почна од фудбалски натпревар, чисто како потсетник. И молчењето е соучесништво, не те екстрахира од морална и секаква друга одговорност тоа што си ќутел на некои песни. Тоа е дебилно и мора да се спречи.

    Секое добро и да тепаме у сабота !!!

    ReplyDelete
  3. mozebi e podobro ovaa da ja cue...

    http://www.youtube.com/watch?v=NHz24J8OYGs

    ReplyDelete
  4. #fortherecord и тренирав за МЗТ во раните 90’. Тренер ни беше и Воислав Зифчевиќ татко му на дечкото сега што игра за МЗТ- Ненад Зифчевиќ – би требало да го знаете, најбољи е. Дечкото израсна Црна Гора и се врати тука и сега е можно да игра, ако не и дека игра веќе за Македонија. Епа ајде објаснете како има место за национализам, тука и каква е таа чиста Македонија?
    Или чисто со албанскиот дел имаме проблем или со муслиманите? Торбеши кај спаѓаат? Бошњаци се лоши или и за нив треба такви пароли? Ќе објасни ли некој или?

    ReplyDelete
  5. Znaci cista Makedonija mnogu dobro svakas deka se pravi muabet samo za albancite, znaci probelmot e samo so albancite, posto torbeski i bosanski timovi nemalo do sega vo Makedonija, pa poradi toa ne sme ni vregani od niv a nitu i gi vregame.
    Zifce jas kako sto znam za Srbija igrase ne za Crna Gora (moze gresam moze ne) ama ne igra za reprezentacija.

    ReplyDelete
  6. Црна Гуја: Чиста македонија се подразбира на чиста без косоварите кои се доселија во последните 10-15 години, а не за староседелците. И да, ТОА Е АЕРОДРОМ!

    ReplyDelete
  7. Црна Гуја: Марк Дин немал аспирации да ја дели Македонија...се поглупи и поглупи споредбите ти стануваат со секое читање

    ReplyDelete
  8. Пак ќе те прашам: каква врска има МЗТ со поделби? Каква врска има Лирија со поделбата? Уште повеќе што има кошарката со сето ова? Како тоа Аеродром е одраз на сите македонски националистички ставови. Како тоа они ја бранат нашата национална свест? Контрапродуктивно ете така. Нема никогаш да прифатам тоа да бидат луѓето со кои живеам. И секогаш ќе се обидувам да се најде поинаков одговор

    ReplyDelete
  9. Za Anonimusi: Ne e celta da se raspravame jas ili Sotir so vas...Da, ok imame problem so kosovarite...DA, upravata na Lirija se albanci...DA,vo prva postava na Lirija igraat 4 ameri i aerodromec...Da,navivacite na Lirija se albanci i teski seljaci najverojatno...NE i znaci NE, nemoj i vie/nie da bideme seljaci...

    ReplyDelete
  10. druze koga ke bides redoven na mzt ke svatis sto e poentava na cela ovaa rabota...vaka preku blogovi nemoj da narekuvas DJGAN ova ona ke te molam...

    ReplyDelete
  11. Мхм, чекај да разјасниме, значи ако доаѓам поредовно на утакмици ќе укапирам дека косоварите се шиптарите што сакаат да ја поделат Македонија и треба да ги сотреме. И како повеќе ќе идам да навивам за МЗТ, мојата омраза кон нив ќе расне се дури еден ден не почнам и јас онакви глупости да пеам? Епа имаш право до тоа е. Премногу читам странска литература. А за утакмици и што е таа философија, не се секирај, не ја измислија пар 20 годишни копиљаци што пејат глупости на утакмици, таа си постои од поодамна и имало и има мангупи што навивале како што треба за МЗТ. Памет у глаа малку и размислете што пеете. Поздрав, пак ќе речам и да тепаме дај боже со Работнички и со спортско навивање да докажеме дека навивачите не се само тоа.

    ReplyDelete
  12. sotire ostri go kurot za sabota, momci nema mesto za panika i omraza deneska mu e rodenden na tose proeski, na snaami i na use par licnosti u svet. I da ke zaboravev za malce, koj se be tie Lirija?!?! Respekt prema site klubovi so tradicija, ama za Lirija da cepime vlakna sea ne vredi. Ja ne sum od Aerodrom, nit od femili nit od memili, ama zatoa od koa sum idel ja pola segasni navivaci ne bile rodeni. Mi se dopaga sezonava i mislam deka ne treba da ja ebeme! Dajte da si go poddrzuvame klubot i da osvoime titula od Lirija denes bila utre ke ja nema MZT e vecen!!!

    ReplyDelete
  13. Завчера биле обиени трофејните соби на Работнички и МЗТ.
    Од Работнички биле украдени 13 титули, од МЗТ еден тостер.
    АЛБАНИЈА НА АЛБАНЦИТЕ! :)))

    ReplyDelete
  14. Симич Уши те поздрави последниот пост. Еве ти и линк http://0.mk/1800 . Поздрав.

    ReplyDelete
  15. Мхм, чекај да разјасниме, значи ако доаѓам поредовно на утакмици ќе укапирам дека косоварите се шиптарите што сакаат да ја поделат Македонија и треба да ги сотреме. И како повеќе ќе идам да навивам за МЗТ, мојата омраза кон нив ќе расне се дури еден ден не почнам и јас онакви глупости да пеам? Епа имаш право до тоа е. Премногу читам странска литература. А за утакмици и што е таа философија, не се секирај, не ја измислија пар 20 годишни копиљаци што пејат глупости на утакмици, таа си постои од поодамна и имало и има мангупи што навивале како што треба за МЗТ. Памет у глаа малку и размислете што пеете. Поздрав, пак ќе речам и да тепаме дај боже со Работнички и со спортско навивање да докажеме дека навивачите не се само тоа.

    ReplyDelete
  16. Пак ќе те прашам: каква врска има МЗТ со поделби? Каква врска има Лирија со поделбата? Уште повеќе што има кошарката со сето ова? Како тоа Аеродром е одраз на сите македонски националистички ставови. Како тоа они ја бранат нашата национална свест? Контрапродуктивно ете така. Нема никогаш да прифатам тоа да бидат луѓето со кои живеам. И секогаш ќе се обидувам да се најде поинаков одговор

    ReplyDelete
  17. Црна Гуја: Нашите играчи беа нападнати од албанските ултра националисти. Скандираа Тоше Педер, Македонија е бугарска, Безимена нација, Бугарски пички и уште што ли не. Двајца играчи на Мзт беа физички нападнати само затоа што не се шиптари...Како сакаш ти да реагираа публиката? Да им вика Тетово е ваше? Искрено јас лично се надевам дека ке живееме во супер односи со албанскиот дел, но трагичното е што кај нас има голем дел што не ги мразат, а кај нив иако се дојдени во друга земја, 99% не мразат.

    Тоа што беа нападнати играчите и што евај жива глава спасија само зашто беа македонци треба да повлече многу по драстични казни од 2 утакмици без публика и 500 Евра. после таква смешна казна, едноставно КФМ ни даде мотив плус да викаме вака...а ти навивачу на Мзт, претпоставувам не ни беше на утакмицата и затоа не го коментираш моментот на 8:30, тоа е најдобриот потег во овој милениум за Мзт...концентрирај се на тоа, нема потреба да се глуми поштењачина, нема фајде од тоа.

    ПС, ке заборавам пак да ти го отворам блогот, ако има коментари за кои треба да се вклучам пак, потсети ме на Твитер.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...