2010-11-11

Дури сме кај кинезите


Не знам зашто и не знам како ама муабетов со визнава либерализација за кинези ме потсети на вицов.


Бродолом

После бродолом, на пуст остров се наоѓа весела дружина од:

2 Италијани и Италијанка
2 Французи и Французинка
2 Германци и Германка
2 Англичани и Англичанка
2 Бугари и Бугарка
2 Јапонци и Јапонка
2 Кинези и Кинескиња
2 Американци и Американка
2 Ирци и Иркиња

После еден месец на островот состојбата е ваква:

- Едниот Италијанец го уби другиот заради Италијанката.
- Двајцата Французи и Французинката безгрижно си живеат во "menage-r-trois"
- Двајцата Германци договорија фиксен распоред за посета на Германката.
- Грците се заљубија, а Гркинката ринта, готви и чисти.
- Двајцата Англичани чекаат некој да ги запознае со Англичанката.
- Бугарите се загледаа во бесконечниот океан, потоа добро ја загледаа Бугарката, па скокнаа во океанот и запливаа.
- Јапонците испратија факс во Токио и чекаат инструкции.
- Двајцата Кинези отворија ресторан, продавница за текстил, аптека и перална, Кинескињата затрудне па сите ја очекуваат новата работна сила.
- Двајцата Американци размислуваат за самоубиство бидејќи Американката стално се жали на својот изглед и телото, размислува за феминизмот, им потенцира што се може таа а неможат тие, се жали на неправедната распределба на работата во куќата, тврди дека заради палмите и песокот изгледа дебело, го спомнува бившиот дечко кој го ценел нејзиното мислење и бил нежен и внимателен за разлика од нив, тврди дека односите со мајка и и се подобрени и задоволна е што даноците се ниски, а и не врне.
- Ирците го поделија островот на Северен и Јужен, направија казан и почнаа да произведуваат виски од кокос. Немаат претстава што се случува на островот, се им е магловито од првите неколку литри. Битно е дека се пресреќни затоа што на Англичаните им е ужасно досадно.

Превземено од форумот на Кајгана.

Уствари знам ми текна, заради овој твит. Поздрав до .

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...