2015-01-28

Claxi апликација која ќе ни го олесни движењето со такси
Последниве денови ги дружев дечките од Claxi мобилна апликација која е наменета за корисниците да добијат подобра такси услуга. За Claxi првпат дознав од натписот во IT.com.mk Aпликација на денот: Со Claxi може да нарачате скопско такси „со еден клик“

Се работи во основа за мобилна апликација која ви овозможува да добиете брзо и навремено информација без да вртите на такси компанија дали и кога има слободно такси за саканата дестинација која прилично интуитивно ја селектирате на мапа. Откако ќе изберете побарувачката пристигнува до мрежа на таксисти кои ги праќаат своите понуди. Убавината е во тоа што може да си изберете такси по ваша желба, ги има и податоците на возачот и да ја погледнете понудата односно цената и врз основа на тоа која е најповолна за вас да си изберете. 

Убавината кај нарачката е што откако ќе ја прифати вашата понуда возачот има достапен чет во рамки на апликацијата каде може да дефинирате точно на пример на која страна да ве чека, пред кој влез и тн. и има можност да ве извести кога е пристигнат на локацијата. Онака ти стига нотификација. Те чека шоферот :)

Тоа според мене е супер можност за да не мора во студените месеци да висите ко мисири на -20 или ако се деси да се занесете некад, па да заборавите дека сте нарачале такси уопште! За причините за занесување не би навлагал сеа.Сликава е голема пошо толкав ми е мобилниот!!!


Иницијално кога беше пуштена апликацијата дечките имаа проблем со недоволен број на таксисти и со тоа понудите за такси беа мали недоволни. Но сега ме уверија дека бројот на таксисти е зголемен и може да почнеме да го користиме сервисот. 

Па луѓе симнувајте ја апликацијата на овој линк http://goo.gl/2Gnwy2 и да почнеме уште од денес да Клаксиме.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...