2013-02-16

Ogonek – значајно саботно гостување во Капан АнДРАМЕНБЕЈС ВО ТВРДА АГРЕГАТНА СОСТОЈБА


Валери Шолевски а.к.а Ogonek е најблискиот соработник на Иван Шопов (Balkansky), со кого ја предводи бугарската DnB продукција повеќе од деценија. Представник е на мрачниот, цврст и енергичен Drum'n'Bass – неговиот стил жанровски асоцира на Hardstep, Technoid и Crosbreed. Ogonek е истакнат член на Hard Music and Sounds United (HMSU)– една од најмоќните DJ асоцијации во Југоисточна Европа.Основач е на Metafiziq Recordings, за која издаваат имиња како:

Counterstrike, Cooh, Dub Elements, Gancher & Ruin, Kaiza, TheSickbrotherz…

Редовно настапува низ Европа, но премиерно се претставува на македонската публика.
Очекувајте инспириран настап, со загарантирани брутални битови и абразивни музички текстури.
Лошото дете на драменбејсот доаѓа во Скопје.

Домашна поддршка: Ogie и Hypertech

Визуелизации: Ogonek

Капан Ан ќе почне да се тресе на полноќ, а влезницата чини 150 денари.

Гостувањето на Ogonek се реализира благодарение на MJM – Macedonian Junglist Movement, а на иницијатива на Скопје Вавилон - нова форма на активизам, која обединува креативни умови и стимулира активности за одржување и унапредување на културниот живот на Скопје.

Помогнато од: Културно-информативен центар на Р. Бугарија во Р. Македонија.

OGONEK

        www.facebook.com/kenogo
        www.myspace.com/ogonek
        www.soundcloud.com/ogonek
        www.youtube.com/ogonek

METAFIZIQ RECORDINGS

        metafiziq.bandcamp.com
        www.metafiziq.org
        www.facebook.com/metafiziqrecordings
        www.soundcloud.com/metafiziq

OGIE

        www.soundcloud.com/ogie
        www.mixcloud.com/ogie

HYPERTECH
        www.soundcloud.com/hypertech
        www.mixcloud.com/hypertechNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...