2010-05-05

Е ај вака од поново за светлинава, некако се измешаа брзиниве !!!Значи драги момци и девојки од zazabava.com  !!!


Стивен Хокинг никогаш не го рекол ова !!!

Тој објасни дека човекот ќе може да патува илјадници години во иднината кога ќе бидат произведени вселенски леата (0ва леата, веројатно сакале летала да кажат)  кои ќе се движат побрзо од брзината на светлината.

Напротив, како што тоа и го напишав во еден од претходните постови, не ни верува, односно неговата теорија тврди, дека самата брзина на светлина е невозможно да се достигне заради тоа што е потребно бесконечно многу енергија, независно колкав е објектот. ЗНАЧИ може само да се приближи до некои си 99,99% од неа... Еве уште еден негов цитат, покрај наведената статија од претходниот пост, од A brief history of time.

... at 10 percent of the speed of light an object's mass is only 0.5 percent more than normal, while at 90 percent of the speed of light it would be more than twice its normal mass. As an object approaches the speed of light, its mass rises ever more quickly, so it takes more and more energy to speed it up further. It can in fact never reach the speed of light, because by then its mass would have become infinite, and by the equivalence of mass and energy, it would have taken an infinite amount of energy to get it there. For this reason, any normal object is forever confined by relativity to move at speeds slower than the speed of light. Only light, or other waves that have no intrinsic mass, can move at the speed of light. 21 
 Последната реченица од текстот превод: Од оваа причина, било кој нормален предмет, засекогаш е ограничен со релативитетот да се движи со брзини помали (поспори) од брзината на светлината. Само светлината и други бранови, кои немаат сопствена маса, може да се движат со брзина на светлината...

КАКВИ ЛИ ВИ БРЗИНИ ПОБРЗИ ОД БРЗИНА НА СВЕТЛИНА ВЕ СПОПАЛЕ... 
Како и да е, ЗАБАВНИ БЕВТЕ...

7 comments:

 1. Точно така. Ја имам книгава од Стивен Хокинг илустрирана и преведена на Македонски.

  Односно секое нешто ако има точка на мирување, нема шанси да ја достигне брзината на светлината бидејќи ќе добие бесконечна маса и ќе му биде потребна бесконечна енергија за движење. Како што е наведено брзина на светлина може да достигнат само оние нешта кој немаат точка на мирување односно фрекфенциите.

  ReplyDelete
 2. Точно така. Ја имам книгава од Стивен Хокинг илустрирана и преведена на Македонски.

  Односно секое нешто ако има точка на мирување, нема шанси да ја достигне брзината на светлината бидејќи ќе добие бесконечна маса и ќе му биде потребна бесконечна енергија за движење. Како што е наведено брзина на светлина може да достигнат само оние нешта кој немаат точка на мирување односно фрекфенциите.

  ReplyDelete
 3. ХАХАХАХА
  и LorE ни објасни! ХАХАХАХА

  ReplyDelete
 4. Сакав на zazabava.com да им го пишам, ама нема место за коментари... Хммм зашто???

  ReplyDelete
 5. па прати им го по мејл ... нека знаат дека не знаат да преведуваат!

  ReplyDelete
 6. Сакав на zazabava.com да им го пишам, ама нема место за коментари... Хммм зашто???

  ReplyDelete
 7. ХАХАХАХА
  и LorE ни објасни! ХАХАХАХА

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...