2011-06-16

40Да беше #tupac жив денес ќе наполнеше 40 години. Интересно чоече беше нема што, јас многу го сакав и почитував, дури бев помал, што за тоа што стварно имаше капацитет за рецитирање, што заради неговиот никогаш нескротен дух, што заради постојаната љубов кон гетото, тесната поврзаност со обичните луѓе и затоа што за разлика од некои вона би рапери имаше став и тој став беше секогаш на страна на обичниот човек. А земена и целава наша ситуација и за неговата голема и постојана љубов, а и голема разбирачка што си ја имаше со претставниците на законот.

Како и да е, за едно барем беше дефинитивно во право: Only God Can Judge Me!!!


Еве и уште по некоја фотка:

На оваа слика е фотнат при објавувањето на својата љубов кон новинарите.

И уште една фотка општо за неговиот став кон животот:

За крај ќе ве оставам и со една негова изјава:

"Death is not the greatest loss in life. The greatest loss is what dies inside while still alive. Never surrender."
Tupac Shakur

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...